MENNYIBE FOG KERÜLNI A WEB-LAPOM?

Sokan különösebb információk megadása nélkül kérdezik tőlünk, hogy mennyibe kerül egy WEB-lap elkészítése.

Íme, a "pontos" válasz:
- Az Ön WEB-lapja valószínűleg tíz ezer és tíz millió Ft között lesz. Ez csak Öntől függ.
- ?????
- Ha e-mailben elküld nekünk egy oldalnyi szöveget és mondjuk egy-két grafikát vagy fotót, majd ezeket elképzeléseink alapján WEB-lappá alakítjuk, visszaküldjük, és a továbbiakban a többi (elhelyezés, tárolás az Interneten) az Ön gondja. Ezt nagyon olcsón meg lehet úszni.

A másik véglet a csillagos ég: egyéni arculatterv (esetleg grafikusok, művészek bevonásával), egyedi tervezésű (esetleg mozgó) grafikák, speciális optikai és hangeffektusok, rendszeresen frissülő oldalak (hírek, árlisták, akciók, stb.), interaktív adatbázisok (kereshető, fényképes katalógusok, web-áruház, stb.), interaktív kapcsolattartás (vendégkönyv, fórum, szavazó-gép, kérdőívek, stb.), a weblapra látogatók lekötése, szórakoztatása, vissza-csalogatása, stb. stb. stb.

Ha valaki a webmester.net-en jobban körülnéz, könnyen rájöhet arra, hogy egy Internet kikötő elkészítésének költsége milyen sok dologtól függhet, így egyszerűen lehetetlen pontosan megmondani előre, hogy mennyibe fog kerülni a feladat elvégzése, amíg nem körvonalazódnak a megrendelő igényei (és anyagi lehetőségei).

Habár az átlagos weboldal elkészitése 50-70.000 Ft, egy egyszerű céges oldal már kb. 10-15.000Ft-tól megoldható. Mindössze ekkora összeget kell áldozni az internetes jelenlétre (ha olcsón akarjuk megúszni a dolgot).

A fenti problémák "megkerülésére" egyre több cég alkalmaz úgynevezett web-design "csomagokat" amelyek az összes várható munka árát tartalmazzák a megrendelő által igényelt szinten.


| | webmester.net főbejárat | | E-mail: webmester@webmester.net | |