Hogyan NE alkalmazzunk webmestert?
Az ezen oldalon olvasható szöveg humor. De nem vicc.

Az alább következő hirdetés a valós életből lett merítve. A bal oldalon az eredeti hirdetés olvasható, a másik oldalon pedig egy elképzelt hasonló példa az élet ismertebb területéről.

ÁLLÁSHIRDETÉS:

ÁLLÁSHIRDETÉS:
MEGFELELŐJE:

Az X KFT alkalmazna egy informatikust a következő feltételekkel: UNIX, LINUX, Solaris, FreeBSD, rendszerek ismerete, TCP/IP ismeretek, webszerver, domain név szerver, mail szerver, router, proxy konfigurálás, legalább öt éves gyakorlat a web-lapok tervezése, a HTML, JAVA, Javascript, Perl, C++, ASP, PHP, SSI, DHTML, CSS, iHTML és a WAP alkalmazásában. Postgres SQL és MySQL adatbázisok programozása. Az Internet grafikus lehetőségeinek és a legismertebb grafikus programok kiváló ismerete. Angol középfokú nyelvvizsga. Kiváló kapcsolatteremtő képesség ügyfeleinkkel.
Grafikus művészi hajlam és a német nyelv ismerete további előnyt jelent.

Építőipari cég keres egy németül beszélő, megbízható szakembert több éves gyakorlattal, aki kiválóan ért a kőműves, bádogos, ács-állványozó, hidegbukoló, festő-mázoló-tapétázó, lakatos, hegesztő, villanyszerelő, tetőfedő, telefonszerelő, parkettás, antenna és vízvezetékszerelő munkákhoz.
Amennyiben a jelentkező jól beszéli a norvég nyelvet is, ért a csatornázáshoz valamint a számítógép hálózatok szereléséhez, további fizetésemelés lehetséges.

Megfejtés:
A fenti cégek nem egy, hanem három-hat embert szeretnének alkalmazni egy ember fizetéséért.

Ha találnak is valakit, aki állítása szerint az összes felsorolt képesség birtokában van, az
-
vagy az összes, fent felsorolt területen egyenletes, kiváló minőségű munkát végez, ekkor fizetésre nincs szükség, mert ő Superman személyesen,
-
vagy pedig ne lepődjenek meg, ha az illető egyes területeken (legjobb szándéka ellenére) "gyengén fog muzsikálni".

Az sem mindegy, hogy mekkora "halmazból" válogathatunk:
Ha a jelentkezőtől képességeinek igazolásként referenciák helyett, igazolásokat, papírokat, vizsgákat, bizonyítványokat kérnek, a szóbajöhető szakemberek nagy része már ki is esett...


| | webmester.net főbejárat | | E-mail: webmester@webmester.net | |